How long Does First Start-up Take?

Home Forums User Contributions OPI Support How long Does First Start-up Take?

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by pa pa 3 years, 2 months ago.

  • Author
    Posts
  • #430

    g8kbz
    Participant

    I’m attempting fisrt setup, and my OPI has got to Right amd Middle LEDs on solid. No sign of the left LED flashing yet, and it’s been at least 10 minutes.

    Is there any indication of how long this takes?
    Or is something wrong? Firewall, perhaps? or uPNP not working?

    Be it noted, I am paranoid about router settings.

    Geoff

  • #433
    pa
    pa
    Keymaster

    Hi Geoff,

    Being paranoid is one of the reasons for the OPI to exist…

    When the right and middle leds are solid, the left should immediately start to flash. You can either try to run the setup anyway, not that I can explain why, but maybe the “flash” command did not take, or just try to power cycle the unit.

    Either way, I would appreciate an update so that we know that we either still have a problem or that we can close the issue.

    /PA

  • #434

    g8kbz
    Participant

    I’m an idiot.

    Research in my router settings showed UPnP was off, so I enabled it, and rebooted the OPI. Still no joy.

    So I put the OPI on a fixed IP within my local, private, scope and forwarded port 443 to it, manually.

    After reloading the setup page (not just <F5> refresh) all tests were passed and setup is now proceeding.

    Thanks for the quick reply.

    G

  • #435

    g8kbz
    Participant

    Well, I thought it did…

    I created a master password, set my op-i name, created my first user (me, of course!) and…

    BANG! Unknown error.

    Then I discovered that my fixed IP assignment hadn’t taken – assuming that I reassigned the correct MAC address…

    Now retrying setup fails at HTTPS access. But this is most likely a problem internal to my network, so I will continue investigating, and report back.

    G

    • #482
      pa
      pa
      Keymaster

      Hi Geoff,

      I has been a while, I just wanted to see if you have been able continue with you OPI?

      /PA

You must be logged in to reply to this topic.

Posted in